Remi Sportinga i Zaragoze
Diego Castro postigao prelijep pogodak za Sporting

Remi Sportinga i Zaragoze

Edmir Škorić

Večeras se remijem Sporting Gijona i Zaragoze (1:1) kompletiralo 4. kolo španske Primere. U dobroj utakmici poveli su domaći prelijepim golom Castra, da bi gosti preko Aguilara u 54. minuti došli do poravnanja.

Dobra prilika za Sporting već u 2. minuti kada Miguel pokušava sa desne strane lobovati golmana gostiju, no njegov udarac odlazi par metara od desne stative. Gosti u 10. minuti preko Pennanta uzvraćaju, no Juan Pablo je bio siguran na golu Sportinga. Pet minuta poslije i ponovo odlična prilika za igrače u "žutim" dresovima, tačnije goste. Gabriel Pavon glavom šutira, no i ovaj put lopta je u rukama Juan Pabla koji je večeras bio izvrstan.

U 28. minuti lijepa akcija domaćih, nakon nekoliko odigravanja lopta dolazi do Diega Castra, ovaj šutira sa nekih 25 metara a lopta se od jednog gostujućeg igrača odbija i završava u gornjem desnom golu. Taj gol domaćima kao da je dao krila u nastavku. Dobar udarac uputio je u 36. minuti Mate Bilić.

U nastavku trener gostiju umjesto Gabija ubacuje bivšeg hrvatskog reprezentativca, a samo dva minuta poslije Zaragoza je i poravnala. Jorge Lopez izveo je korner s desne strane, Abel Augilar nadskočio sve i glavom pospremio loptu iza leđa, do tog trenutka, nesavladivog Juana Pabla.

Tamnoputi Songo'o koji je u igru ušao 73. minuti umjesto Pennanta umalo je bio asistent. Songo'o je prošao po desnoj strani, ušetao se u šesnesterac te prizemno centrirao oštru loptu na drugu stranu gdje se nalazi Marko Babić. Hrvat je opalio visoko iznad gola i ostalo je do kraja susreta 1:1, iako su i jedni i drugi imali bar još po dvije šanse da dođu do pobjede.

Sporting Gijon - Real Zaragoza 1:1 /Castro 28'; Aguilar 76'/

Poredak:
1. Barcelona 12
2. Real Madrid 12
3. Sevilla 9
4. Bilbao 9
5. Mallorca 7
6. Valencia 7
7. Deportivo 6
8. Getafe 6
9. Espanyol 6
10. Tenerife 6
11. Almeria 5
12. Sporting Gijon 5
13. Valladolid 4
14. Osasuna 4
15. Zaragoza 4
16. Racing Santander 4
17. Malaga 3
18. Villarreal 2
19. Atletico Madrid 2
20. Xerez 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.