Remi Sturma i Grodiga, Anel Hadžić nije ulazio u igru

Bundesliga Austrije

Remi Sturma i Grodiga, Anel Hadžić nije ulazio u igru

Sturm iz Graca i Grodig podijelili su bodove u derbiju 20. kola austrijske Bundeslige.

Drugoplasirani Grodig poveo je u 20. minutu preko Nutzsa, da bi stvari na početak četiri minuta kasnije vratio Wolf. Madl je pogodio u 63. minutu za potpuni preokret Sturma, ali je bod gostima donio Leitgeb dvadeset minuta prije kraja. Anel Hadžić večerašnju utakmicu u domaćem timu odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Wolfsberger je na gostujućem terenu porazio Ried rezultatom 3:1. Već od četvrtog minuta utakmice gosti su imali prednost, a donio ju je Standfest. Liendl je u 22. minutu pogodio za 2:0 i rezultat prvog poluvremena. Agonija domaćina nastavljena je u 64. minutu kada je drugi žuti karton zaradio Trauner. Ipak dva minuta prije kraja na 2:1 smanjuje Gertler, da bi konačnih 1:3 u sudijskoj nadoknadi postavio Kerhe. Mihret Topčagić u gostujućem timu igrao je 72. minuta nakon čega je zamijenjen.

Admira do zlata vrijenih bodova u borbi za opstanak došla pobjedom nad Wacker Innsbruckom rezultatom 3:0. Strijelci u trijumfu bili su Toth, Schick uz autogol Lofflera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti