Remi Sudana i Angole

AKN, grupa B, 2. kolo

Remi Sudana i Angole

Edmir Škorić

U prvom susretu 2. kola grupe B Afričkog kupa nacije, Sudan i Angola remizirali su rezultatom 2:2.

Iako je Angola, apsolutni favorit u ovom susretu, dva puta vodila, Sudan je na kraju uspio doći do prvog boda na ovom turniru.

Susret se igrao u Malabou, a prvi gol postignut je u petoj minuti. Manucho Goncalves, napadač španskog Valladolida, iskoristio je grešku sudanske odbrane i snažnim udarcem iskosa s desne strane matirao Akrama El Hadi Salima.

U 33. minuti Sudan dolazi do izjednačenja. Mudather El Tahir je centrirao, Mohamed Bashir glavom loptu poslao iza leđa angolskog golmana Carlosa. Pri rezultatu 1:1 otišlo se na odmor.

Baš kao i u prvom dijelu, Angolcima je bilo potrebno pet minuta da opet povedu i ponovo je Manucho bio strijelac. Ovaj put s bijele tačke. Bashir je u 74. minuti, nakon što se lopta odbila od jednog igrača Angole, poluvolejom zakucao loptu u mrežu Carlosa za konačnih 2:2.

Od 20 sati, u drugom susretu 2. kola grupe B, sastaju se Obala Slonovače i Burkina Faso.

Afrički kup nacija, grupa B, 2. kolo:

Sudan - Angola 2:2 (Ahmed 33, 74/ Manucho 5, 50 - penal
Obala Slonovače - Burkina Faso (20 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.