Remi Sutjeske iz Nikšića i MTZ-Ripa
Zrnanović je za Bjeloruse odigrao svih 90 minuta

Evropska liga, 1. pretkolo

Remi Sutjeske iz Nikšića i MTZ-Ripa

Edmir Škorić

Osim utakmice u kojoj je naš predstavnik savladao armenski Banants (0:2), završeno je još devet utakmica 1. pretkola Evropske lige. Tako je Dinamo Minsk sa mukom slavio protiv Renova na svom terenu, Dinamo iz Tirane poražen je kod Lahtija, a remizirali su Sutjeska iz Nikšića i MTZ-Ripo.

Crnogorska Sutjeska iz Nikšića remizirala je sa bjeloruskim MTZ-Ripom rezultatom 1:1. Međedović je u 48. minuti donio prednost domaćinu, no popularni "traktor boysi" stižu do poravnanja 13 minuta prije kraja utakmice, što im daje velike šanse za plasman u drugo pretkolo. Za bjeloruski klub svih 90 minuta je odigrao Dilaver Zrnanović, potencijalni A reprezentativac BiH.

Dinaburg je bio bolji od Nomme Kalju (2:1), pobjedonosne golove za Latvijance postigli su Afanasjevs u 63. i Guchashvili u 90. minuti, a gol koji su Estonci postiglu u sudijskoj nadoknadi bio je utješni, no umalo da je gostima donio bod, odnosno znatno veće šanse za uzvrat. Finski Lahti skoro je osigurao prolaz, obzirom da su sa visokih 4:1 nadigrali goste iz Albanije. Strijelci za domaći tim bili su Vieira (2 puta), Moilanen i Haara, a za goste Kuli u 29. minuti.

Azerbejdžanski Simurq poražen je na svom terenu sa minimalnih 0:1 od izraelskog Bnei Yehuda. Strijelac jedinog pogodka bio je Baldut nekoliko minuta prije kraja utakmice. Revanš susreti se igraju 9. jula.

Svi dosadašnji rezultati 1. pretkola:
Ol. Rustavi - B36 Torshavn 2:0
Banants - Široki Brijeg 0:2
Dinaburg - Nomme Kalju 2:1
Simurq - Bnei Yehuda 0:1
Lahti - Dinamo Tirana 4:1
Sutjeska Nikšić - MTZ-Ripo 1:1
Valletta - Keflavik 3:0
Dinamo Minsk - Renova 2:1
Trans Narva - Velenje 0:3
Zimbru - Okzhetpes 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.