Remi Teplica na otvaranju, zaigrao oporavljeni Mahmutović

Remi Teplica na otvaranju, zaigrao oporavljeni Mahmutović

Hradec Kralove i Teplice sstali su se u prvom kolu Gambrinus lige Češke Republike. Meč je okončan bez pobjednika, ali i bez pogodaka. 

Naši Mahmutović i Ljevaković zaigrali su od prvog minuta u gostujućem timu, a tek oporavljeni Mahmutović zamijenjen je dvadeset minuta prije kraja.

Jablonec je sezonu otvorio pobjedom nad Brnom rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Pospil i Cizek. Nermin Crnkić kod domaćina nije ulazio u igru.

Favorizovana Viktorija Plzen remizirala je na gostovanju kod Pribrama, a mečje okončan rezultatom 2:2. Bakos i Horvath iz penala pogađali su za goste, dok su strijelci za Pribram bili Zapotocny i Reznicek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.