Remi u Berlinu
Apotekari još uvijek bez poraza

Hertha vodila pa se spašavala

Remi u Berlinu

M. Maksimović

Do kraja polusezone u Njemačkoj ostala su još dva kola, a Bayer iz Leverkusena je svi bliži naslovu jesenjeg prvaka. U prvoj utakmici 16.kola ''Apotekari'' su prošli još jedno gostovanje na kojem su ostali neporaženi.

U Berlinu su Hertha i Bayer odigrali 2:2, a sastav trenera Funkela je izvukao bod u 92.minuti.Hertha je povela vrlo rano, golom Ramosa već u 8.minuti. Gol zaostatka ''apotekari'' su lovili sve do76. minute kada Kroos poravnava na 1:1. Samo minutu kasnije Babak Rafati je pokazao drugi žuti karton Kačaru.

Igrači više gosti koriste, pa preko Kaplana u 90.minuti stižu do vodstva. Međutim, Hertha ne posustaje, pa u drugoj minuti sudijske nadoknade Ramos postiže gol za konačnih 2:2.Nakon samo jedne utakmice rano je pričati o  tabeli, ali ipak treba reći da Bayer Leverkusen na prvom mjestu ima 32 boda, četiri više od Werdera i Schalkea. Hertha je i dalje prikovana za dno, a a svakim narednim neuspjehom ova ekipa stiže vrlo blizu provalije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti