Remi u derbiju Newcastlea i Sunderlanda

Premiership, 27. kolo

Remi u derbiju Newcastlea i Sunderlanda

Midhat Šljivak

Veliki susjedski derbi 27. kola engleskog Premiershipa odigrali su na St. James Parku Newcastle i Sunderland, a na kraju pobjednika nije bilo  1:1.

Prvo poluvrijeme donijelo je veliku nervozu i čak šest žutih kartona, ali i gol u mreži Newcastlea. Williamson je u kaznenom prostoru oborio Turnera, a sudija je bez ikakvog dvoumljena pokazao na bijelu tačku. Loptu je namjestio Nicklas Bendtner, te je pogodio za vodstvo Sunderlenda od 24. minute.

Do kraja poluvremena Newcastle nije uspio stići do izjednačenja, pa se na odmor otišlo vodstvom Sunderlanda od 1:0.

U nastavku je Sunderland ostao sa deset igrača na terenu nakon što je Stephane Sessegnon isključen u 58. minuti utakmice, no Svrake i pored brojčane prednosti na terenu nisu uspjevale doći do izjednačenja.

U 82. minuti veliku priliku za Newcastle propustio je senegalski napadač Demba Ba. Ovog puta sudija Mike Dean je dosudio penal za Newcastle, no udarac Senegalca odlično brani golman Sunderlanda Magnolet.

Ipak, u 90. minuti Newcastle stiže do izjednačenja. Gol za jedan bod ekipi Alana Pardewa postigao je Shola Ameobi.


Newcastle U. 0 - 1 Sunderland by Anatolly7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.