Remi u komšijskom derbiju
SAŠK Napredak je savladao Bratstvo sa 2:0

Prva liga F BiH, 20. kolo

Remi u komšijskom derbiju

Komšijski derbi između Rudara i visočke Bosne igran u Kaknju završen je bez pobjednika (1:1), čime su obje ekipe umanjile šanse da dostignu lidera, sarajevski Olimpik, koji svoj susret igra sutra.

I drugoplasirano Jedinstvo kiksalo je na gostovanju u Banovićima, gdje je poraženo od Budućnosti rezultatom 1:3, pa ukoliko „vukovi“ sa Otoke sutra trijumfuju protiv Troglava, već bi mogli početi slaviti plasman u Premijer ligu BiH.

Najubjedljiviji trijumf u 20. kolu ostvarili su fudbaleri Viteza koji su na domaćem terenu savladali Čapljinu rezultatom 5:3. Mreže su mirovale samo u Semizovcu, gdje su bodove podjelili Ozren i Krajina.

Rezultati
SAŠK Napredak – Bratstvo 2:0, Ozren – Krajina 0:0, FIS Vitez – Čapljina 5:3, Rudar – Bosna 1:1, Budućnost – Jedinstvo 3:1. Sutra igraju: Žepče – Omladinac, Olimpik – Troglav i GOŠK – Iskra.

Poredak
Na tabeli vodi Olimpik sa 45 bodova (utakmica manje), a dalje slijede: Jedinstvo 38, Bosna 36, Rudar 35, Budućnost 31, Žepče 30 (-), Iskra 30 (-), GOŠK 29 (-), Vitez 27, SAŠK Napredak 26, Troglav 25 (-), Omladinac 23 (-), Bratstvo 23, Čapljina 22, Krajina 19, Ozren 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.