Remi u Minsku, Gruzija namučila Hrvatsku

Kvalifikacije za EP 2012

Remi u Minsku, Gruzija namučila Hrvatsku

E. Škorić

Širom Evrope noćas su se igrali kvalifikacioni susreti za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se 2012. godine održava u Poljskoj i Ukrajini.

Naši susjedi Hrvati namučeni su na Poljudu, no uspjeli su preokretom u zadnjih 15-ak minuta upisati važna tri boda protiv neugodne selekcije Gruzije. Poveli su gosti golom Kankave u 17. minuti, ali su Mandžukić i Kalinić preokrenuli rezultat u korist Hrvatske.

Slovenija je s 2:0, potpuno očekivano, slavila kod Farskih ostvrta. Isključenje Sulera u gostujućim redovima u 25. minuti nije se ni osjetilo. Zapravo, samo četiri minute kasnije Matavz dovodi Slovence u vodstvo, da bi autogolom Baldvinssona u 47. minuti postavljen konačan rezultat.

U istoj grupi, Italija je s 3:0 u Modeni savladala Estoniju. Golove za Azzurre postigli su Rossi, Cassano i Pazzini. Zanimljivo je bilo u susretu Belgije i Turske. Pobjednika na kraju nije bilo (1:1). Ogunjimi je rano doveo domaće u vodstvo, ali su Turci golom Yilmaza u 22. minuti uspjeli izjednačiti. Ispostavio se to i konačan rezultat.

Njemačka, koja igra u istoj grupi, teško je stigla do pobjede u Austriji. Mario Gomez je bio dvostruki strijelac za Elf (drugi gol, pobjendički, postigao u 90. minuti), dok je autogol Friedricha jedini završio iza leđa Neuera.

Švedska je s 4:1 trijumfovala kod Moldavije, Finska je s 1:0 slavila kod otpisanog San Marina, Lihtenštajn je s 2:0 na domaćem terenu bio bolji od Litve...

Podsjetimo da je u našoj grupi odigran još jedan susret. Bjelorusi su u Minsku iznenadili i osvojili bod protiv Francuza. Štaviše, poveli su autogolom Erica Abidala, ali je Florent Malouda samo dvije minute kasnije, dakle u 22, poravnao na konačnih 1:1.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.