Remi Veleža i Čapljine na stadionu Bjelave

Prijateljski susret

Remi Veleža i Čapljine na stadionu Bjelave

Fudbaleri Čapljine i Veleža remizirali su danas na stadionu Bjelave, a konačan rezultat glasio je 2:2. Prvu veliku priliku na utakmici propustio je Amir Zolj već u osmoj minuti. Dvadesetak minuta kasnije, nekadašnji napadač Veleža Anel Delalić postiže vodeći pogodak za domaćina nakon loše intervencije Veležova odbrane.

Amir Zolj se za promašaj iskupio u 33. minutu kada je izborio jedanaesterac za Rođene. Siguran izvođač bio je Ševko Okić za poravnanje rezultata.

 

U nastavku Mostarci stižu i do vodstva, a strijelac je bio Alidin Hajdarović nakon što ga je lijepo uposlio novajlija Letić. Isti igrač našao se u novoj prilici, ali ovoga puta nije najbolje reagovao.

 

Kazna je uslijedila u 74. minutu kada konačan rezultat postavlja Jurčević. Vrijedi spomenuti da je nakon duže pauze danas u dresu Veleža pola sata odigrao i kapiten Admir Kajtaz. Također, sa treninzima lakšeg intenziteta počeo je i Samir Merzić.

 

Čapljina - Velež 2:2

 

Čapljina, Stadion "Bjelave. Gledalaca 50. 

Strijelci: 1:0 Delalić (28), 1:1 Okić (33), 1:2 Hajdarović (49), 2:2 Jurčević (59).

 

Čapljina: Kaltak, Džananović, Grbavac, Šiljeg, Koziva, Jurković, Rozić, Jelčić, Jurčević,  Kukić i Delalić. Još su igrali: Zubac, Bencun, Vaslij, Bošnjak, Puljić, Grbavac i Obad.

Trener: Zlatko Križanović

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bobić (odd 46. Ostraković), Hebibović (od 46. Škaljić), Kazazić (od 60. Kajtaz), Nuhić (od 46. Mahinić), Pejić (od 46. Letić), Zvonić (od 46. Marić), Kodro (od 46. Zuhrić), Zolj (od 46. Serdarević), Šišić (od 46. Hajdarović), Ćemalović (od 46. Vidić), Okić (od 46. Pliska).

Trener: Ibro Rahimić 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.