Remi Young Boysa i Basela u derbiju šesnaestog kola

Švicarska Super liga

Remi Young Boysa i Basela u derbiju šesnaestog kola

Young Boys i Basel podijelili su bodove u derbiju šesnaestog kola Super lige Švicarske, a rezultat je na kraju meču glasio 2:2.

U 38. minutu dosuđen je jedanaesterac za domaći tim koji je u pogodak pretvorio srbijanski internacionalac Milan Gajić. Do odmora gosti u potpunosti uspijevaju preokrenuti rezultat. Salah je prvo izjednačio u 40., a potom postigao i vodeći gol za Basel u 44. minutu. Samo što je ušao u igru Kubo je u 68. minutu izjednačio na 2:2. Mladi napadač Young Boysa Haris Tabaković ušao je u igru u 89. minutu utakmice.

St. Gallen je opravdao ulogu favorita savladavši na domaćem terenu Zurich rezultatom 2:1. Švicarac porijeklom iz Srbije Goran Karanović pogodio je za 1:0 u finišu prvog poluvremena, a vodstvo je u petom minutu nastavka povećao Rodriguez. Počasni pogodak za goste postigao je Švicarac bosanskih korijena Mario Gavranović.

Lausanne krupnim koracima grabi ka nižem rangu, a najnoviji poraz pred svojim navijačima upisan je danas, ovog puta od Thuna. Strijelci pogodaka bili su Martinez i Zuffi. Lider na tabeli je Basel sa 31 bodom, tri više od Young Boysa, Hajrovićevog Grasshoppersa i Luzerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.