Remi Young Boysa, pobjeda Grasshoppersa
Igrač koji je donio pobjedu Grasshoppersu, Innocent Emeghara

Remi Young Boysa, pobjeda Grasshoppersa

Odigrane su i preostale tri utakmice 18. kola švicarske Super lige. Young Boys našeg Senada Lulića remizirao je na domaćem trenu sa St. Gallenom 1:1.

Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta u utakmici između Young Boysa i St. Gallena i to na poziciji lijevog krila. Međutim, nisu uspjeli ostvariti povoljan rezultat.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a u nastavku, tačnije 74. minuti domaći ostaju bez 27-godišnjeg veznjaka Davida Degena koji je zaradio crveni karton.

U 83. minuti 21-godišnji Fabian Frei trese mrežu Young Boysa i sve je izgledalo da će St. Gallen odnijeti puni plijen. Da tako ne bude pobrinuo se Alain Nef koji je domaće spasio poraza u 89. minuti.

Sion je na gostovanju savladao Xamax sa 3:0, a poveli su već u 5. minuti preko Mađara Vilmosa Vanczáka. Početkom drugog poluvremena u 50. minuti penal za goste realizuje srbijanski napadač, Dragan Mrđa.

Konačan rezultat postavlja 21-godišnji napadač iz Obale Slonovače koji je prošao mlađe selekcije francuske reprezentacije, Giovanni-Guy Yann Sio u 70. minuti.

Grasshoppers je zahvaljujući nigerijskom napadaču Innocentu Emeghari koji je postigaodva gola, došao do pobjede. Prvi je postigao u 12. minuti, a drugi samo dvije minute kasnije.

Konačnih 2:1 postavio je iskusni napadač Marco Streller u 80. minuti. U ovoj utakmici sa klupe priliku je dobio 19-godišnji Izet Hajrović koji je umjesto Langa u igru ušao u 77. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.