Remi Želje i Olimpica, eurogolovi Jamaka i Karića

Remi u Kiseljaku

Remi Želje i Olimpica, eurogolovi Jamaka i Karića

E. Škorić

Željezničar i Olimpic su na stadionu u Kiseljaku remizirali u prijateljskom susretu. Poveli su Plavi pogotkom Nermina Jamaka, ali je Vukovima poravnanje donio Mahir Karić.

Nakon samo pet-šest uvodnih minuta Željezničar je stigao do prednosti i to na kakav način. Nermin Jamak je postigao eurogol, loptu poslavši u same rašlje protivničkog gola. Prvu priliku Olimpic je imao u 13. minuti, međutim Rijad Pljevljak s 20-ak metara šutira tik iznad gola Semira Bukvića.

U 20. minuti Semir Kapić je pucao iskosa s lijeve strane, no nije bio precizan, a Plavi brzu uzvraćaju preko Nermina Jamaka, koji isprve volejom šutira iznad gola nakon prodora i ubačaja Danijala Brkovića. 

Olimpic je u 25. minuti stigao do izjednačenja. Mahir Karić je fantastičnim udarcem s 20-ak metara loptu poslao pod prečku gola nemoćnog Bukvića. Brković u 38. minuti dobro puca s desetak metara, ali golman brani. 

Do kraja prvog dijela Jamak je još jednom pokušao, ovaj put ravno u golmana Olimpica s 20-ak metara. U drugo poluvrijeme Plavi izlaze sa 11 novih igrača, dok je i Nedim Jusufbegović dosta mijenjao.

U nastavku nešto lošija igra. Kapić u 57. minuti pucao kraj gola, a najbolju priliku za Želju u nastavku je imao Elvir Čolić u 58. minuti. Bila je to dubinska lopta Srđana Stanića, Čolić prebacio golmana, ali pogodio samo vanjski dio mreže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gabeljić je u 60. minuti na ubačaj Ćutuka pucao, golman odbranio. U 72. minuti Samir Bekrić je pokušao iz slobodnjaka, no jako loš udarac. Pet minuta kasnije stopostotna prilika za Stanića, koga je uposlio Čolić, ali loše je pucao sa samo desetak metara, iako je išao sam na golmana.

Do kraja utakmie rezultat se više nije mijenjao i sarajevski klubovi završili su s miroljubivih1:1. 

Željezničar - Olimpic 1:1 (Jamak 5/ Karić 25)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.