Remi Zenita i Spartaka, CSKA i Dinama

Premier liga Rusije, 2. kolo

Remi Zenita i Spartaka, CSKA i Dinama

Edmir Škorić

U današnje dvije utakmice ruske Premijer lige nije bilo pobjednika. Odigrana su dva derbija, najprije su Zenit i Spartak iz Moskve remizirali sa 1:1, a u moskovskom derbiju između CSKA i Dinama nije bilo golova.

Spartak je u St. Petersburgu poveo golom Brazilca Wellitona u dvanaestoj minuti, ali su domaći dva minuta prije kraja došli do poravnanja i to zahvaljujući golu Lombaertsa.

U Moskvi je odigran gradski derbi između CSKA i Dinama. Mreže su na tom susretu mirovale svih 90 minuta. Treba napomenuti da još nijedna ekipa nije ostvarila maksimalni učinak iz dva kola.

U trećem kolu će biti zanimljivo u Moskvi, kada Dinamo bude ugostio Zenit. Čeka nas još jedan moskovski derbi. Naime, narednog vikenda Spartak će ugostiti Lokomotivu.

Ruska Premier liga, 2. kolo:
Zenit - Spartak Moskva 1:1 (Lombaerts 88/ Welliton 12)
CSKA Mos. - Dinamo Mos. 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.