Remi Zvijezde i Olimpika
Zmajevi remizirali sa Vukovima

Domaći dva puta vodili

Remi Zvijezde i Olimpika

E. Škorić

U Gradačcu pred oko 1.000 gledalaca Olimpik je nadigrao gradačačku Zvijezdu, iako je krajnji rezultat glasio 2:2. Musemićevi "vukovi" pokazali su zube, sada već starom, premijerligašu iz Gradačca.

Oko 1. 000 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu okupilo se danas na Banja Ilidži, u nadi da pogledaju odlično izdanje svojih ljubimaca, no ovaj put glavnu ulogu na terenu vodili su gosti iz Sarajeva.

Ipak, bolje utakmicu otvara domaćin, koji preko Hamzića postiže pogodak za vodstvo. Igrala se 11. minuta, a kapiten Zvijezde iskoristio je "poklon" glavnog arbitra Begovića i pogodio sa bijele tačke. Nisu se puno radovali domaći navijači, jer već u narednom napadu Olimpik postiže izjednačujući pogodak. Alibn Pelak odlično je šutirao jedan slobodni udarac sa lijeve strane, lopta neometano prolazi sve igrače u šesnestercu domaćih i vara golmana Karića.

Ponovo je Zvijezda došla u vodstvo, a ovaj put strijelac je Dragiša Lazić, što je bio treći pogodak u tri odigrane utakmice za novo pojačanje iz FK Slavije. Bila je to nespretnost domaćih odbrambenih igrača, a Lazić efektno prebacuje golmana Vranića i spušta loptu iza njegovih leđa. Kao i kod prvog gola, ponovo gosti brzo dolaze do izjednačenja. Najbolji strijelac prošle sezone u Premijer ligi, Darko Spalević, postiže pogodak za konačnih 2:2.

Do kraja utakmice Olimpik je bio bolja momčad, no Spalević, Pelak i Kurto iz dobrih prilika nisu uspjeli postići pobjedonosni pogodak. Treba izdvojiti prečku Muamera Kurte, inače bivšeg igrača Sarajeva, sredinom drugog dijela.

Trener gostiju Husref Musemić prvo poluvrijeme sjedio je na tribinama gradačačkog stadiona, dok je drugih 45 minuta bio na "svom mjestu", tačnije klupi gostujućeg tima. Lijepu gestu vidjeli smo na početku utkamice, kada je nakon što je dobio crveni karton u 12. minuti, Sinčević dobio znak da može nastaviti igru, bio je to dokaz fer i korektne igre i jednih i drugih, jer ipak radilo se o pripremnoj utakmici.



Zvijezda - Olimpik 2:2

Strijelci: 1:0 - Hamzić (11), 1:1 - Pelak (12), 2:1 - Lazić (25), 2:2 - Spalević (27).

GRADAČAC - Stadion  "Banja Ilidža". Gledalaca: 1.000. Žuti kartoni: Jusić /Zvijezda/. Crveni kartoni: Sinčević /Olimpik/
ZVIJEZDA: Karić, Brković, Krajišnik /od 45. Gazibegović/, Jusić /od 82. Omeragić/, Vasilić, Savić, Hamzić, Lazić /od 65. Huseinbašić Nedim/, Bešlija /od 55. Ner. Huseinbašić/, Smajlović, Ćorić /od 45. Moussa Diabang/. Trener: Ratko Ninković.
OLIMPIK: Vranić, Sinčević, Suljević, Kolarov, Nenadić /od 71. Subašić/, Velagić /od 88. Muhić/, Kurto /od 83. Tahiri/, Jokić /od 70. Makić/, Pelak /od 85. Spahović/, Marinković /od 66. Nastoski/, Spalević. Trener: Husref Musemić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije