Renard želi pobjedu u finalu AKN-a

Renard želi pobjedu u finalu AKN-a

Selektor Zambije, Herve Renard, istakao je uoči finala Afričkog kupa nacija kako reprezentativci Obale Slonovače ne smiju podcijeniti njegove igrače.

Zambija je sigurno najveće iznenađenje Afričkog kupa nacija, a francuski stručnjak vjeruje da njegova ekipa nije završila priču na ovogodišnjem izdanju najveće smotre afričkog nogometa.

"Ne vjerujem da će nas oni podcijeniti i mislim da nas moraju poštovati. Naravno, i mi ćemo njih poštovati, ali želimo doći do pobjede u svakom slučaju", rekao je Renard, te dodao:

"Sigurno će to biti teška i neizvjesna utakmica. Mi očekujemo susret poput onoga iz polufinala protiv Gane."

Finale Afričkog kupa nacija na rasporedu je sutra od 20 časova, a susret između Zambije i Obale Slonovače igrat će se na d'Angodje stadionu u Librevilleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.