Renato Sanches baca sa trona Cristiana Ronalda

Mladi Portugalac ruši rekord

Renato Sanches baca sa trona Cristiana Ronalda

D. Vejo

Renato Sanches je nadolazeća portugalski zvijezda, a sutra postaje rekorder.

Sa samo 18 godina, Sanches će biti najmlađi učesnik finala Evropskog prvenstva ikad. Kako pišu inostrani mediji, Sanches je rođen 18. avgusta 1997. godine i samim tim postaje najmlađi učesnik finala.

Veliki uspjeh za mladog fudbalera kao što je Portugalac. Sjajne partija pruža pod dirigentskom palicom Fernanda Santosa.

Dosadašnji rekord kada je u pitanju najmlađi učesnik finala na Euru držao je njegov saigrač Cristiano Ronaldo, koji je 2004. godine na prvenstvu u Portugalu bio najmlađi akter istog. Tada je imao 19 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi