Rennes bez problema i s Lorientom

Rennes bez problema i s Lorientom

Edmir Škorić
Teme:

Sigurnom (2:0) pobjedom Rennesa nad Lorientom noćas je kompletirano deseto kolo francuskog Le Championnata.

U Rennesu su večeras odmjerili snage dvije izuzetno kvalitetne francuske momčadi, koji ove sezone ciljaju na najviše domete. Bar ako je suditi po uvodnih 10 kola.

Crveno-crni, domaći, na kraju su bili uspješniji i zasluženo upisali tri boda s kojima su došli na petu poziciju, sa istim brojem bodova kao i Toulouse. Ispred njih su tek PSG, Montpellier, Lyon i Lille.

Mrežu gostujućeg golmana Fabiana Aduarda načeo je Jires Kembo-Ekoko u 11. minuti, a onda je sredinom drugog dijela preciznim udarcem sa bijeel tačke konačnih 2:0 postavio Jonathan Pitroipa.


Le Championnat, 10. kolo:

Rennes – Lorient 2:0 (Kembo-Ekoko 11, Pitroipa 63 – penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije