Rennes i dalje neporažen, savladan Toulouse

Rennes i dalje neporažen, savladan Toulouse

Rennes je i nakon 8. kola francuske League 1 ostao neporažen, te zadržao prvu poziciju na tabeli. Ovaj put su savladali Toulouse sa 3:1 na svom Route de Lorientu.

Domaćini su poveli tek minutu prije odlaska na odmor preko 24-godišnjeg veznjaka Romaina Danzea. Prednost su udvostručili preko Senegalca Abdou Kadera Manganea u 77. minuti.

Treći pogodak za Rennes je postigao Sylvain Marveaux u 82. minuti, da bi jedini pogodak za goste postigao 21-godišnji Moussa Sissoko.

Nakon 8. kola francuske League 1 Rennes se nalazi na prvom mjestu sa bodom prednosti u odnosu na St. Etienne, dok je Toulouse na solidnom četvrtom mjestu.

RENNES: Douchez, Danze, Kana-Biyik, Mangane, Theophile Catherine, Dalmat, Mandjeck (od 79. minute Doumbia), MVila, Kembo-Ekoko (od 67. minute Leroy), Montano (od 76. minute Camara), Marveaux.

TOULOUSE: Valverde, Gunino, Cetto, Congre, Tabanou, Capoue, Sissoko, Devaux, Didot (od 15. minute Braaten), Machado, Tafer (od 73. minute Santander).

ŽUTI KARTONI: Valverde (Toulouse)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.