Rennes izvukao bod protiv Sochauxa

Ligue 1, 26. kolo

Rennes izvukao bod protiv Sochauxa

Edmir Škorić

Nogometaši Rennesa spašavali su bod kod kuće protiv Sochauxa u utakmici 26. kola francuske Ligue 1.

Rennes je na De la Route de Lorientu ugostio Sochaux i bilo je za očekivati da će domaćin na kraju da izbori nešto povoljniji rezultat zbog trenutnog stanja na tabeli. No, gosti su ti koji su  kraj utakmice dočekali sa rukama upretim ka nebu. Slavili su bod, ali bili su jako blizu da dođu do sva tri.

 

Giovanni Sio je matirao domaćeg golmana Benoita Costila u 21. miuti, ali se Rennes vratio do odlaska na odmor. U 34. minuti strijelac je bio John Boye. 

 

Nastavak donosi još jedan gol i ponovo se tresla domaća mreža. Sebastien Corchia je u 56. minuti doveo Sochaux do nove prednosti. Rennes uopće ne briljira kada igra pred svojim navijačima. Ovo im je bila 13. utakmica i uz četiri poraza, ovo im je bio treći remi, a imaju i šest pobjeda kod kuće.

 

Za treći domaći remi, a ne peti poraz, pobrinuo se Jean Makoun, koji je bio strijelac za konačnih 2:2 u 88. minuti.

 

Dodajmo još da je Sochaux tako prekinuo seriju Rennesa od tri pobjede u međusobnim utakmicama.

 

Ligue 1, 26. kolo:

Rennes - Sochaux 2:2 (Boye 34, Makoun 88/ Sio 21, Corchia 56)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.