Rennes, Lille, Metz i PSG u osmini finala

Kup Francuske

Rennes, Lille, Metz i PSG u osmini finala

Edmir Škorić

Rennes, Metz, Lille i PSG plasirali su se u osminu finala Francuskog kupa, dok će Lyon našeg reprezentativca Miralema Pjanića svoj plasman tražiti večeras na gostovanju kod Nice.

Nekoliko klubova iz Le Championnata već je ispalo u Kupu, pa su Parižani kod drugoligaša Agena otputovali u najjačem sastavu. Poveli su preko Bodmera u 12. minuti, ali se Agen uspio vratiti do odlaska na odmor, pogotkom Daffea.

U nastavku su Luyindula i Hoarau pogađali mrežu domaćih, a konačnih 2:3 postavlja Vandersnick u 68. minuti. Golovima Tetteyja i Brahimija Rennes je s 2:0 slavio kod Vaulx EN Velina.

Metz je minimalno slavio kod Sedana, dok je Lille, zahvaljujući golu De Mela iz 40. minute, došao do identičnog trijumfa nad niželigašom Wasquehalom.

Nice i Lyon sastaju se večeras od 20 sati i 45 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.