Rennes nakon preokreta do pobjede na Troyesom

Veliki preokret gostiju

Rennes nakon preokreta do pobjede na Troyesom

Teme:

Toryes je danas na svom terenu dočekao ekipu Rennesa. Gosti su sa dva kasna gola došli do velikog preokreta i trijumfa, 3:2.

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri domaćina. Troyes je od samog početka stvarao prilike, već u osmoj minuti prilika za Obbadija, ali je bio neprecizan. Na prvi gol čekali smo 24. minute, a mrežu gostiju nakon asistencije Darbiona zatresao je Benjamin Nivet. Od tog trenutka gosti su preuzeli incjativu, ali se opet radovao domaćin. U 41. minuti, asistent kod prvog gola, Stephane Darbion povećao je vodstvo domaćina na 2:0. Sa tim rezultatom otišlo se na odmor. 

 

U drugom poluvremenu Rennes je krenuo mnogo odlučnije i nakon samo tri minute Alessandrini je smanjio rezultat. Nastavio je gost sa napadima, a domaćin je odolijevao pritisku sve do 81. minute, kada je mrežu Uliena zatresao Feret na asistenciju Pitroipe. Isti igrači bili su u glavnim ulogama samo osam minuta kasnije, ovaj put asistirao je Feret, a pogodak je postigao Pitroipa, za veliki trijumf Rennesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.