Rennes siguran protiv Nice

Ligue 1

Rennes siguran protiv Nice

Midhat Šljivak

Fudbaleri Rennesa savladali su večeras na svom terenu ekipu Nice rezultatom 3:1 u susretu 32. kola francuskog fudbalskog prvenstva Ligue 1.

Domaći fudbaleri su tokom kompletnog susreta dominirali, te su na kraju sasvim zasluženo došli do tri bod au ovom susretu. Poveo je Rennesu 23. minuti kada mrežu Nice pogađa Julien Feret, da bi u finišu prvog poluvremena na 2:0 povećao Tongo Hamed Doumbia.

Gosti iz jedine prilike na utakmici u 59. minuti stižu do gola. Francois Clerc je postigao gol i vratio nadi Nici da mogu bar do jednog boda, no to se na njihovu žalost nije dogodilo.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Johnatan Pitroipa golom za konačnih 3:1 u 82. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.