Rennes slavio nakon penala, Prcić ušao u 46. minuti

Prošli u osminu finala

Rennes slavio nakon penala, Prcić ušao u 46. minuti

Rennes našeg Sanjina Prcića sastao se večeras sa Reimsom u okviru šesnaestine finala Kupa Francuske. Meč je nakon 1:1 u regularnom dijelu odlučen izvođenjem jedanaesteraca a tu se bolje snašao domaći tim.

Rennes je u prednostr doveo Armand u 29. minuti golom sa 11 metara i taj rezultat je bio aktuelan sve do 71. minute kada je Kyei pogodio za izjednačenje i tako donio Reimsu produžetke.

Dodatnih trideset minuta nije ponudilo prevelika uzbuđenja pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Na kraju je sa 5:4 slavio Rennes koji je tako izborio plasman dalje. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanjin Prcić na poluvremenu je zamijenio Brulsa u redovima domaćeg tima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kup Francuske, 1/16 finala:

Rennes - Reims 1:1 (5:4p)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.