Rennesu pobjeda nad Lilleom

Ligue 1

Rennesu pobjeda nad Lilleom

Midhat Šljivak

Prvi susret sedmog kola francuskog fudbalskog prvenstva odigrali su Rennes i Lille, a domaći su na kraju slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, ali su u nastavku viđena dva od čega je drugi gol Rennesa bio zaista fantastičan.

Do vodstva su domaćći stigli u 64. minuti. Nakon šuta i odbrane Landreaua, na loptu je natrčao Julien Faret koji je matirao golmana Lillea za vodstvo od 1:0.

Konačan rezultat postavljen je u 75. minuti i to fantastičnim golom Romaina Alessandrinija. Primio je loptu na nekih 25 metara od gola Lillea, te je fantastičnim udarcem matirao Landreaua za pobjedu svog tima od 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.