Plavi dres u centru pažnje: Adidas spremio novi dizajn za dresove reprezentacije Bosne i Hercegovine

Uskoro će zaigrati u njima

Plavi dres u centru pažnje: Adidas spremio novi dizajn za dresove reprezentacije Bosne i Hercegovine

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi trebala dobiti novi dizajn dresova za domaće i gostujuće utakmice.

Naš Nogometni savez već nekoliko godina sarađuje s Adidasom koji priprema dresove za bh. reprezentaciju pred svaki novi ciklus kvalifikacija.

Danas su mnoge sportske kompanije objavile izglede novih dresova za reprezentacije koje će igrati na Svjetskom prvenstvu, ali poznato je i kako će izgledati dresovi i za ostale selekcije.

Tako se u centru pažnje našao i dizajn za nove dresove naše reprezentacije u kojima će bh. fudbaleri nastupati u narednom periodu.

Izgled domaće i gostujuće garniture dresova objavio je poznati portal Footy Headlines koji obično dođe do takvih fotografija prije zvaničnih potvrda, a zaista rijetko kada griješe po tom pitanju.

Adidas je spremio nekoliko novih dizajna, a očekivano na našim dresovima će ponovo dominirati plava i bijela boja kao što je to slučaj već godinama. No, ovaj put dizajn plavog dresa je nešto drugačiji i dosta zanimljiviji nego što je to ranije bio slučaj.

Oglasi

Ipak, riječ je o dizajnu koji će koristiti mnoge reprezentacije koje imaju saradnju s Adidasom i razlika je samo u bojama.

Također, očekuje se da bi Zmajevi veoma brzo mogli da debituju u novim dresovima. Prvi meč naš tim igra već 23. septembra u Zenici protiv Crne Gore u Ligi nacija.

Nakon toga očekuje nas susret protiv Rumunije koji će se igrati tri dana kasnije u Bukureštu.

Ukoliko bh. selekcija slavi u Zenici protiv Crne Gore osigurat će prvo mjesto u grupi B Lige nacija, te će izboriti plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, ali i promociju u Ligu A ovog takmičenja.

Koji dres vam je najbolji?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine već 20-tak godina je nastupala u raznim garniturama dresova koje su spremale razne kompanije, a čini se da je Legea najviše ostala u srcu naših navijača.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Legea je imala nekoliko zanimljivih dresova za bh. selekciju, a neki od njih su nam svima ostali u lijepom sjećanju tokom slavnih dana naše reprezentacije.

U videu ispod možete vidjeti u kojim sve dresovima je igrala naša reprezentacije od njenog nastanka.

Top Komentari

Hordas_00
Plavi je cak i dobar, ali ovaj bjeli i nije nesto
7 0
SarajFK
Kako igraju, najbolje bi bilo da im skroje haljine
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije