Puma predstavila dres Italije za Euro, ali su mnogi shvatili da su to već negdje vidjeli

Skoro isti dizajn za nekoliko reprezentacija

Puma predstavila dres Italije za Euro, ali su mnogi shvatili da su to već negdje vidjeli

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju Evropsko prvenstvo koje će se konačno odigrati ovog ljeta.

Poznato je da se Evropsko prvenstvo trebalo igrati prošlog ljeta, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Međutim, ovog ljeta ćemo imati priliku da gledamo najbolje evropske reprezentacije među kojima nažalost neće biti BiH.

Reprezentacije koje su se plasirale na završni turnir lagano se spremaju za ono što ih čeka, a već su počeli s predstavljanjem dresova u kojima će nastupati na predstojećem takmičenju.

Led je probio prošlog mjeseca Adidas koji je predstavio dresove reprezentacija s kojima ima sponzorsku saradnju, a danas je to uradila i Puma.

Puma je danas predstavila gostujuće garniture za nekoliko reprezentacija među kojima je i Italija. Međutim, mnogi su shvatili da se u Pumi baš nisu potrudili oko dizajna.

Oglasi

Gostujući dres Italije je tradicionalno bijele boje i tu puma ništa nije mijenjala, ali detalji na dresu su skoro identični kao na dresovima Austrije, Češke i Švicarske što su mnogi odmah uspjeli da primijete.

Prema onome što smo vidjeli do sada što se tiče dresova za Evropsko prvenstvo prema mišljenju mnogih najbolji dizajn imaju trenutno Njemačka i Švedska.

Dresovi ovih selekcija izgledaju zaista odlično i Adidas je zbog toga dobio velike pohvale. Puma i Nike se nisu još uvijek proslavili, ali oni nisu ni predstavili sve dresove što se očekuje da će uraditi u narednom periodu.

Image

Evropsko prvenstvo počinje 11. juna ove godine i igrat će se mjesec dana jer je finale na rasporedu 11. jula. Konačna odluka o tome koji gradovi će biti domaćini će također biti poznata u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije