Reprezentacija uveličala proslavu Famosa

Hrasnički praznik za oči

Reprezentacija uveličala proslavu Famosa · Komentar

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine revijalnom utakmicom podno Igmana uveličala je 65. godišnjicu Famosa iz Hrasnice.

Iskoristila je tako priliku za svojevrsni trening te priuštila praznik za oči za oko 1.500 do 2.000 načičkanih ljudi željnih da uživo, iz blizine vide sve naše fudbalske asove. Ponajviše su uživala mnogobrojna djeca stvarajući asinhronu glasovnu kakofononiju.

Izabranici Roberta Prosinečkog očekivano su napunili mrežu domaćina, bilo je 8:0. Najbitnije od svega je da se niko nije povrijedio.

Selektor je od prve minute na teren izveo ozbiljnu postavu sa Džekom i Pjanićem. Jedino na golu nije bilo Ibrahima Šehića koji je bio izvan konkurencije.

Branio je Pirić. Bekovske pozicije zauzeli su Todorović desno i debitant Nastić lijevo. Stoperi su bili Šunjić i Bičakčić. Veznjaci Pjanić, Cimirot i Sarić. Na krilima Višća i Duljević te u špicu Dijamant.

Iako se utakmica ne može smatrati dovoljnom za bilo kakve zaključke dojam je da će trebati vremena i vremena da se igrači naviknu i na selektora i jedni na druge.

Čini se da osim Džeke i Pjanića, bez Lulića, Medunjanina, Ibiševića nemamo dovoljno iskusnih nosilaca koji donose reputaciju i sa kojima je igra tečnija, ozbiljnija i sa više automatizma.

Prvih 25 minuta Famos je dobro stajao na terenu, ali je onda Džeko u dvije minute zauzeo ulogu Inieste podijelivši dvije lopte u stilu nenadmašnog pakera, čisto da pokaže da i to zna. Strijelci su bili Sarić s jedne, Duljević s druge strane.

Do pred kraj poluvremena vladala je monotonija a onda su dobru akciju odigrali Todorovići Višća koji je nakon povratne sa 16 lijevom zabio za 3:0. Bek Slobode pokazao se u ovom slučaju kao izuzetno inteligentan, odiše samopouzdanjem kao da je oduvijek tu. Novitet za narednih deset godina na desnom beku.

U drugom dijelu priliku su dobili igrači sa klupe. Kjosevski, Zukanović, Čivić, Vranješ, Milošević, Lončar, Bešić, Zakarić, Kodro i Bajić. Iz prvog dijela ostao je samo pomenuti Todorović. "Prvotimci su kroz špalir razdragane dječice nakon 45 minuta otišli pod tuš, a njihovim odlaskom nestala je kakav takav takmičarski prizvuk.

Ipak, "drugotimci", ekipa koja bi da igra u bilo kojem našem klubu bila siguran učesnik Evropske lige, pokazala je više želje, da im se više igra pa je to izrodilo pregršt lijepih akcija i zanimljivih individualnih poteza.

BiH je povela 4:0 autogolom poslije prodora Vranješa, za 5:0 pobrinula se nekadašnja osovina iz Konyaspora - asistirao je Milošević, a zabio Bajić, a na 6:0 povisio Kodro na dodavanje vrlo solidnog Lončara.

Do kraja među strijelce se upisao i Ervin Zukanović pogodivši malu mrežu kao i Goran Zakarić u samom finišu za konačnih 8:0.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Todorovic odlican
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi