Repuh: Duljević i Amer Bekić nisu u konkurenciji za Krupu

Pomoćni trener FK Sarajevo pred Krupu

Repuh: Duljević i Amer Bekić nisu u konkurenciji za Krupu

S. Mlaćo

Fudbaleri Sarajeva krenut će danas put Krupe, gdje ih sutra očekuje posljednja prvenstvena utakmica u sezoni 2016/17.

 Uoči polaska bordo ekipe, za fksarajevo.ba je govorio pomoćni trener, Senad Repuh, koji je prenio očekivanja od sutrašnje utakmice.

“Očekujemo pozitivan rezultat, obzirom da smo još uvijek u igri za šampionsku titulu. Sportski je nadati se i priželjkivati rezultate na drugim terenima koji bi nama odgovarali. Idemo u Krupu da odradimo dobar posao i odigramo jednu dobru utakmicu. Bitno je da mi svoj susret okončamo onako, kako to i želimo.”, rekao je Repuh, osvrnuvši se na stanje u igračkom kadru.

“U Krupu putujemo bez nekoliko prvotimaca. Zbog lakše povrede Haris Duljević i Amer Bekić nisu u konkurenciji za utakmicu, dok Almir Bekić zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa.”

Put Krupe krenut će i dva mlada talenta iz Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Nedim Hadžić i Rijad Sadiku.

“Mladi igrači će poći sa nama, najiskrenije se nadam da će biti prostora za njih na utakmici, jer bi voljeli da im ukažemo priliku.”, dodao je Repuh.

Bez obzira što je riječ o posljednjoj utakmici u sezoni, za ekipu Sarajeva neće manjkati motiva.

“Istina je da nismo imali puno vremena za pripremu ove utakmice i prilagodbu na teren, jer smo zaista imali izuzetno zahtjevan raspored u posljednjim sedmicama, ali vjerujem da će svi igrači, koji dobiju šansu odgovoriti zadacima stručnog štaba i zahtjevima igre na jedan dobar način”, istakao je Repuh.

Na kraju razgovora, Repuh se i osvrnuo na ekipu Krupe, koja je u toku sedmice odigrala tešku utakmicu protiv banjalučkog Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Krupa je u toku sedmice odigrala jednu zahtjevnu Kup utakmicu protiv Borca i nadamo se da su se dobro potrošili, te da na sutrašnjoj utakmici neće biti na svom nivou igre. Riječ je o dobroj ekipi, mladoj i perspektivnoj, dobro vođenoj i predstavljaju se u najboljem svjetlu u ovoj sezoni. Imaju prednost umjetne podloge, na koju su naviknuti i dati ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat.”, zaključio je Repuh.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi