Trener Sarajeva poslije pobjede

Repuh: Ostvarujem svoj dječački san

D. Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva nakon 16 godina konačno su Bilino Polje u Zenici napustili uzdignute glave.

 Izabranici Senada Repuha danas su u Zenici pobijedili domaći Čelik rezultatom 2:0, te na najbolji mogući način iskupili se navijačima za prošlo kolo i poraz od Zrinjskog na Koševu.

Senad Repuh na klupi bordo ekipe danas je debitovao pobjedom, cijelo vrijeme je bio uz aut liniju, dijelio je savjete svojim igračima, a napravio je i odličan potez kada je uveo mladog Hadžića umjesto indisponiranog Ahmetovića. Nakon utakmice bio je zadovoljan rezultatom i igrom svoje ekipe.

"Pa dobro drago mi je zbog tradicije, ali ja to nisam previše gledao. Čelik je ono što radi u zadnje vrijeme fenomen za naš nogomet, oni su se skupili u posljednji čas i krenuli prvenstvo. Znali smo šta nas očekuje ovdje, da Čelik nema snage da izdrži jak tempo tokom 90 minuta. Od početka utakmice jurišali smo prema njihovom golu, naravno postavili smo se od početka da osvojimo ovdje tri boda i mogu slobodno kazati da smo zasluženo pobijedili. Čeliku želim puno sreće u narednom periodu, želim da Zenica konačno dobije Čelik onakav kakav želi i zaslužuje", ističe Repuh.

Današnjom pobjedom vjerovatno će ostati na klupi Sarajeva u narednim utakmicama

"Ja sam rođen u ovome klubu i mogu kazati da bih bio budala da ne vodim svoj klub. Ja ostvarujem neki svoj dječački san na klupi Sarajeva, vidjet ćemo dokad će to trajati. Najbitnije je da Sarajevo dobro igra i pobjeđuje, vidjet ćemo šta će klub uraditi i kakvu odluku će donijeti, ali ona će sigurno biti najbolje za nas, igrače, ali i naše navijače", kaže trener Sarajeva.

Zamijenio je Ahmetovića u napadu mladim Hadžićem što se pokazalo kao pun pogodak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Posebno mi je drago zbog Hadžića, radi se o perspektivnom igraču, talentu, pred kojima je svijetla budućnost.On treba nastaviti raditi, golovi će svakako doći, mi smo i prije računali na njega, ali evo sada je prošao  pripreme sa seniorima i to se odmah vidi na njegovoj igri. Mislim da će u nastavku sezone biti značajan igrač za našu ekipu i vjerujem da će se još više razvijati" završio je Repuh.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi