Resino više nije trener Atletico Madrida

Gotovo je...

Resino više nije trener Atletico Madrida

Edmir Škorić

Čelnici madridskog Atletica odlučili su danas raskinuti saradnju sa trenerom Abel Resinom, a razlog tomu su loši rezultati kluba u Primieri i Ligi prvaka.

Atletico je tek 15. u španskoj Primeri uz samo jednu pobjedu iz sedam odigranih utakmica. Osim toga, u Ligi prvaka su također na dnu skupine D bez pobjede, a kap koja je prelila čašu bio je visoki poraz od Chelsea u utorak navečer (4:0).

"Ovdje sam da vam kažem kako su se Atletico i Abel Resino dogovorili da prekinu saradnju", kazao je sportski direktor Jesus Garica Pitarch na današnjoj press konferenciji za novinare."Uvjeren sam da će nekoliko dobrih rezultata popraviti stanje u klubu", dodao je sada već bivši trener Abel Resino.
Klub će u subotu protiv Mallorce sa klupe voditi dosadašnji asisten Resine, Santi Denia. Ujedno je ovo jedan od najgorih početaka sezone u povijesti madridskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.