Respektabilni učesnici: Međugorje Cup 2019 okupit će dosad najviše ekipa
Međugorski dječaci marljivo rade pod palicom trenera Bojana Jurića

Turnir za mlađe uzraste od 7. do 10. marta

Respektabilni učesnici: Međugorje Cup 2019 okupit će dosad najviše ekipa

Od 07 . do 10. marta 2018. godine u Međugorju, na terenima vrhunskog kompleksa Sport Centar, održat će se 13. međunarodni nogometni turnir "Međugorje Cup 2019".

Ono što će ovo izdanje razlikovati od prethodnih je činjenica da će turnir biti bogatiji i sadržajniji. Tokom prethodnih godina on se etablirao kao jedan od boljih i postao je privlačan za mnoge klubove i škole nogometa kako u regionu tako i šire, pa se očekuje da će ove godine okupiti najviše ekipa.

Turnir će se igrati u više kategorija, za godišta 2006, 2007, 2008, 2009 te 2010. Organizatori su obezbijedili i vrijedna priznanja za najbolje ekipe i pojedince. Tako će prvoplasirana ekipa dobiti pehar i medalje, kao i drugoplasirana, te trećeplasirana, a nagrađeni će biti i najbolji igrač, strijelac te golman turnira.

Perethodnih godina na ovome turniru učestvovali su GNK Dinamo, HNK Hajduk, BC Atalanta, NK Osijek, NK Zagreb, RNK Split, NK Zadar, NK Adriatic, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, FK Vardar, FK Borac i brojni drugi.

Sve ekipe će biti smještene u hotelima u Međugorju, a do sada su učešće između ostalih potvrdili GNK Dinamo, HNK Hajduk, BC Atalanta, Osijek, Split...

Svi koji se žele prijaviti na turnir mogu to učiniti na kontakt telefon:

Maja Vasilj +38766834444, +38736650128

Mario Prskalo (Unana) +38763377388

putem email-a: [email protected], ili facebook stranice Sport Centar Međugorje i Škola nogometa Međugorje.

Prijave za turnir traju do 20. februara.

Škola radi punom parom

Bojan Jurić, nekadašnji nogometaš, danas je voditelj omladinske škole NK Međugorje. U posljednje vrijeme ova škola bilježi mnogo bolje rezultate na turnirama na kojima učestvuje, a dobar rad praćen je i povećanim zanimanjem djece.

"Ne želim pričati kako je prije bilo i kako se radilo, ali je činjenica da se naši momci jako dobro nose kada odu da igraju protiv mnogo renomiranijih klubova.

Promijenili smo malo politiku, prije se stalno išlo na turnire bez da se ocjeni prethodno da li ima smisla toliko igrati. Sada ne igramo toliko često, već je bitno da djeca prvo radom dostignu ozbiljan nivo pa da onda kada negdje odemo imamo kvalitet s najboljima", priča Jurić.

Mladići koji treniraju u školi NK Međugorje imaju možda i najbolje uslove u ovom dijelu regiona, premda Jurić ističe kako je uvijek teško privoliti polaznike da ustraju u bavljenju nogometom baš u Međugorju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti