Reus: Dao bih sav svoj novac da budem konačno zdrav
Foto: EPA

Veliki peh s povredama

Reus: Dao bih sav svoj novac da budem konačno zdrav

Endin Čaušević

Njemački fudbaler Marco Reus vjerovatno je jedan od najvećih pehova u svijetu fudbala što se tiče problema s povredama.

Fudbaler Borussije Dortmund je u samom finišu prošle sezone zadobio tešku povredu ligamenata koljena i u prvi mah činilo se da će van terena biti šest mjeseci. Međutim, njegova povreda se pogoršala i Reus će se na teren vratiti tek u martu naredne godine.

Ova vijest je šokirala sportsku javnost, ali sigurno najviše Reusa koji ne može da vjeruje da je toliki peh s povredama. U intervjuu za njemačke medije fudbaler Dortmuda je izjavio da bi sada bez ikakvog razmišljanja dao sav svoj novac samo da bude konačno zdrav.

"Svaki put kada pomislim na sve ove povrede suze mi same krenu. Najveći izazov je ponovo raditi na oporavku i truditi se iz dana u dan. Ovo je brutalno za moju psihu i trebalo mi je nekoliko sedmica da se oporavim u tom smislu. Zaradio sam mnogo novca u svojoj karijeri, ali nekada svojim zdravljem plaćamo ogromnu cijenu. Dao bih sav svoj novac da konačno budem zdrav i radim svoj posao. To je ono što volim, da igram fudbal", rekao je Reus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi