Reus i Götze za pobjedu Borussije nad Werderom

Milioneri pobjedom krenuli u odbranu titule

Reus i Götze za pobjedu Borussije nad Werderom

Midhat Šljivak

Novu sezonu njemačke Bundeslige otvorili su na stadionu Signal Iduna Park aktuelni šampion Borussija iz Dortmunda i Werder iz Bremena, a na kraju je Borussija slavila pobjedu rezultatom 2:1

Nakon što je u početnih deset minuta proteklo u ispitivanju snaga, već u 11. minuti Borussija stiže do vodstva. Kuba je sjajno proigrao Marca Reusa koji šutem u suprotni ugao matira golmana Werdera Mielitza za vodstvo svog novog tima.


Dortmund 1-0 Bremen by jimbrasalonso

Pojačanje Werdera iz Juventusa Holanđanin Eljero Elia mogao je u 18. minuti pogoditi za izjednačenje. Izašao je sam pred Weidenfellera koji  međutim fantastično brani i spašava svoju mrežu. Arnautović je u 24. minuti fenomenalno šutirao, ali je ovog puta savladanog golmana Borussije spasila stativa, te su se popularni Milioneri ponovo izvukli iz neprijatne situacije.

Schmelzer je nakon pola sata igre imao priliku za domaći tim, ali je njegov šut iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara odbranio gostujući golman. Do kraja prvog poluvremena izrazitih prilika nije bilo, pa se na odmor otišli minimalnim vodstvom domaćih od 1:0.

Drugo poluvrijeme nije donijelo neku naročito lijepu igru. Dortmund je imao više loptu u svom posjedu i vršili su stalne napade na gol Werdera, ali u 75. minuti Werder stigao do izjednačenja. Arnautović je centrirao a novopridošli češki reprezentativac Theodore Gebre Selassie je glavom matirao Weidenfellera za 1:1.

Ipak, u 81. minuti novi gol u mreži Wredera. Fantastičnu akciju Borussije završio je Mario Goetze za ispostaviće se konačan rezultat od 2:1.


Dortmund 1-1 Bremen by jimbrasalonso
Dortmund 2-1 Bremen by jimbrasalonso
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.