Reus potpisao za Borussiju Dortmund

Jedan od najboljih mladih igrača Evrope

Reus potpisao za Borussiju Dortmund

Aktuelni njemački šampion, Borussija Dortmund, potvrdila je, da je jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope i član Borussije Moenchengladbach, Marco Reus, potpisao ugovor sa Milionerima, kojim će na kraju  sezone posati član aktuelnih šampiona.

Dortmund će platiti 17,5 miliona odštete Moenchengladbacu, a u utrci za Reusa su pobjedili svoje ljute rivale, ekipu Bayerna iz Munchena.

Marco Reus važi za jednog od najboljih mladih igrača Evrope i mnogi klubovi su bili zainteresovani za njegovo dovođenje, ali je Dortmund bio najkonkretniji.

"Naravno da smo sretni što smo dobili ovakvog igrača, u žestokoj konkurenciji velikih klubova. On može igrati na nekoliko pozicija i savršeno se uklapa u naš sistem igre. Uvjereni smo u njegov kvalitet i da je igrač koji pravi razliku na terenu" rekao je Michael Zorc, Sportski dirkektor Borussije Dortmund.

Reus je rođen u Dortmundu i igrao je za mlađe selekcije Borussije, a ove sezone je jedan od najboljih igrača njemačkog prevenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.