Revanš Reala ili nastavak dominacije Barce?

Kup Kralja, četvrtfinale

Revanš Reala ili nastavak dominacije Barce?

Večeras je na programu još jedan veliki spektakl i istinska fudbalska poslastica za sve ljubitelje fudbala. Real Madrid i Barcelona će odmjeriti snage u četvrtfinalu Kupa Kralja, a prvi meč se igra na stradionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Barcelona je u prvenstvenom duelu ponovo bila uspješnija od Reala (1:3) i na trenutak smanjila bodovnu prednost Kraljevskog kluba, koja se ipak kiksom Blaugrane u gradskom derbiju protiv Espanyola ponovo povećala na pet bodova.

Real je nakon toga prvenstvenog poraza nastavio u istom ritmu i bez osjetnijeg pada forme i čini se da taj poraz nije previše utjecao na ekipu koju sa klupe predvodi Jose Mourinho, a samo mjesec dana kasnije žrijeb je odlučio da se Real i Barca ponovo sastanu u Kupu.

Sigurno je da će večeras Kraljevi tražiti priliku za revanš i pobjedu za dodatno samopouzdanje, jer pobjeda u ovakvim utakmica često je vrijednija od tri boda ili u ovome slučaju prolaza u narednu rundu. Barca će sa druge strane, željeti nastaviti uspješan niz protiv Reala i još jednom pokazati da je nepobjediva.

Real će imati dosta problema sa satavom. Od ranije je van stroja Carvalho, a Khedira i Di Maria su se povrijedili i neće moći nastupit, dok je i nastup Pepa upitan. Također, Arbeloa je suspendovan, pa će Morinho morati pokušati sa Lassom ili Coentraom na desnom boku, što će smanjiti izbor igrača na sredini terena.

U Barceloni nema od ranije povrijeđenih Ville i Afellaya, a Pedro se također povrijedo pa Guardiola neće moći računati na njegove usluge. Keita je otputovao na Afrički Kup Nacija, a jedina dilema je ko će braniti; Pinto ili Valdes, obzirom da je Pinto do sada obično dobivao priliku u kup utakmicama, pa je vrlo moguće da se i večeras nađe u početnom sastavu.

Guardiola će vjerovatno na teren Bernabea izvesti isti sastav koji je savlado Real u prvenstvenom duelu, ne računajući Pinta na golu, dok će Mourniho sa pojačanom sredinom probati da konačno savlada Barcelonu, prvi puta nakon prošlogodišnjeg finala Kupa Kralja u kojem je Real slavio sa 1:0 nakon produžetaka.

Obzirom da se igraju dvije utakmice, vjerovatno ne treba očekivati toliko lijepu utakmicu, jer je rezultat u prvom planu, ali sigurno je da će ljubitelji fudbala uživati u još jednoj uzbudljivoj utakmici između dva najbolja svjetska kluba u ovome trenutku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.