Reyes: Pomalo sam zavidan na uspjehu

Reyes ponovo razmišlja o reprezentaciji

Reyes: Pomalo sam zavidan na uspjehu

Napadač Atletico Madrida Jose Antonio Reyes je izjavio za AS kako je presretan zbog uspjeha nacionalne reprezentacije, ali da im pomalo i zavidi, te je najavio povratak u reprezentaciju.

26-godišnji napadač je skupio 20 nastupa za reprezentaciju, ali je zbog povrede koju je doživio u kvalifikacijama za EP 2008. godine ispao iz reprezentacije. Nakon toga ga selektori Luis Aragones i Vicente Del Bosque nisu pozivali. Reyes vjeruje kako svojim igrama u dresu Atletica može vratiti status reprezentativca.

„Osjećam zavidnost što nisam dio tima. Jasno, osjećam se sretno zbog uspjeha reprezentacije, jer su to sve moji dobri prijatelji, ali, iskreno, volio bih da sam dio tima. Čestitam im od srca na uspjehu koji su zaslužili, jer se nikada ranije nismo osjećali ovako sretni“, kaže Reyes.

„Vjerujem da svojim kvalitetom iz prošle sezone mogu ponovo zaraditi poziv u reprezentaciju, ali svjestan sam da se selekcija već formirala i da nije lako dobiti mjesto. Ipak, učiniću sve da se moje ime ponovo nađe na spisku reprezentacije“, rekao je bivši član Seville, Arsenala, Real Madrida, Benfice, a sada Atletico Madrida s kojim je prošle sezone osvojio Ligu Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.