Reyes: Prilika koja se možda više ne ponovi

Odlučio se vratiti u Sevillu

Reyes: Prilika koja se možda više ne ponovi

Edmir Škorić

Napadač Atletico Madrida Jose Antonio Reyes potvrdio je kako je zatražio zeleno svjetlo za odlazak iz kluba od novog trenera Diega Simeonea.

Argentinski trener nedavno je stigao na Vicente Calderon i pokušao je razgovorom razuvjeriti španskog napadača, no Reyes svejedno razmišlja samo o povratku u Sevillu.

"Razgovarao sam s Diegom i pitao ga kako da olakša moj transfer u Sevillu. Želio je razgovorom promijeniti moje mišljenje, ali ja sam već odlučio. Moram biti iskren s Atleticom, jer sam mislima odavno već negdje drugo. Sevilla mi je dala priliku da idem kući", kazao je Reyes.

Reyes je rođen u Utreru, u blizini Seville i za klub je igrao od 2000. do 2004. godine.

"Ovo je ponuđena prilika koja se možda više nikad ne ponovi, i zato ju želim prihvatiti. Smatram da je ovo najbolja stvar za moju karijeru i ovo je idealni trenutak za napraviti ovaj korak".

"Atletico je fantastičan klub i jako sam zahvalan navijačima, osoblju i vlasnicima, koji su bili divni prema meni. Napustio sam Sevillu kada sam bio vrlo mlad i mislim da je ovo najbolji trenutak da se vratim kući jer je to najbolje i za moju obitelj", dodao je bivši napadač Arsenala.

Njegov otac je imao operaciju prije nekoliko sedmica, pa Reyes smatra da je i to dobar razlog da se vrati svome domu.

Navodno je sve već dogovoreno između dva kluba, no zasad nema službene potvrde o transferu, koji bi se trebao dogoditi u ovom mjesecu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.