Rezerve PSG-a demolirale Monaco
Prvi trofej u sezoni očekivano u rukama Parižana

Parižanima trofej Superkupa

Rezerve PSG-a demolirale Monaco

M. Šljivak

Ekipa PSG-a osvojila je francuski Superkup. Parižani su u današnjem finalu odigranom u Kini savladali velikog rivala Monaco sa 4:0.

Iako je Thomas Tuchel na teren izveo gotovo rezervni sastav u kojem su od standardnih prvotimaca od prve minute nastupili samo Buffon, Silva, Verratti, Rabiot i Di Maria, na kraju su Sveci doslovno pregazili Kneževe.

Nakon nekoliko dobrih šansi seriju golova otvara Angel Di Maria u 33. minuti. Prekrasno je pogodio iz slobodnog udarca za prednost od 1:0.

Sedam minuta kasnije novi gol u mreži Monaca. Ovog puta strijelac je Nkunku za prednost od 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a i u nastavku PSG je bolji tim. Imali su nekoliko sjajnih šansi, a tačka na ovaj meč stavljena je u 67. minuti. Lijepu akciju završava Timothy Weah za prednost od 3:0.

Tuchel je u posljednjih 15 minuta meča uveo i Neymara, a PSG je u nadoknadi stigao i do četvrtog gola. Pogodio je drugi put danas Di Maria nakon sjajne kontre za konačnih 4:0.

Superkup:

PSG - Monaco 4:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi