Rezervista Petrić donio tri boda HSV-u

Bundesliga, 19. kolo

Rezervista Petrić donio tri boda HSV-u

U prvoj utakmici 19. kola njemačke Bundeslige, Hamburg je na svojoj Imtech Areni savladao Frankfurt minimalnim rezultatom 1:0.

Nije sve po Hamburg krenulo dobro. U 35. minuti utakmicu zbog povrede je morao napustiti Gojko Kačar, a zamijenio ga je Tomas Rincon.

Na odmor se otišlo mirnih mreža, a odmah početkom drugog dijela utakmice u igru je ušao Mladen Petrić umjesto Jonathana Pitroipe.

Hrvatski reprezentativac je proveo 20 minuta na terenu i postigao je pogodak. U 65. minuti matirao je Oku Nikolova, što je bilo dovoljno da Hamburg upiše nova tri boda.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Muhamed Bešić cijelu utakmicu je odgledao sa klupe za rezervne igrače.
HAMBURG: Rost, Demel, Kačar, Westermann, Aogo, Pitroipa, Trochowski, Ze Roberto, Elia, Ben-Hatira, Van Nistelrooy.

FRANKFURT: Nikolov, Jung, Clark, Rode, Petković, Meier, Kohler, Ochs, Altintop, Fenin, Gekas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.