Ribery drugi put najbolji u Francuskoj
Ribery ponovo najbolji igrač domovine

Nagrada Bayernovom veznjaku

Ribery drugi put najbolji u Francuskoj

Francuska fudbalska zvijezda, član minhenskog Bayerna, Franck Bilal  Ribery, drugi put zaredom osvojio je nagradu za najboljeg igrača Francuske u protekloj godini.

Nagradu mu je dodijelila revija France Football, koja dodjeljuje i “Zlatnu loptu” za najboljeg nogometaša Evope, a koju je nadmoćno osvojio Portugalac Cristiano Ronaldo iz Manchester Uniteda.

Ribery je po glasovima bio 16. igrač Evrope, što mu je zasmetalo, iako smatra da prvo mjesto Ronalda nije sporno.
“Ako će se gledati pošteno onda sam veoma razočaran svojim plasmanom.  Zaslužio sam više. Ali to je tako, moraš živjeti s tim. To nikako neće uticati na moj dalji rad”, kazao je Ribery.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti