Ribery osuo paljbu po FIFA-i: Ovo je politička odluka

Francuz razočaran odlukama FIFA-e

Ribery osuo paljbu po FIFA-i: Ovo je politička odluka

Franck Ribery ismijao je izbor za najboljeg igrača svijeta. Zlatna lopta otišla je u ruke Cristiana Ronalda, a Francuz smatra da je Portugalac nagradu osvojio nezasluženo. 

Podsjetimo Francuz je završio kao treći, iza Portugalca i Argentinca Lionela Messija. Fudbalera minhenskog Bayerna najviše je zaboljela činjenica da je on osvojio pet trofeja sa Bayernom u 2013. godini, a na kraju nije dobio nagradu za najboljeg na svijetu. 

"Osvojio sam sa Bayernom sve što sam mogao osvojiti. Ronaldo sa druge strane nije osvojio ništa. Nisam tužan što nisam uspio, ali malo me boli. Zaslužio sam da osvojim Zlatnu loptu," rekao je Ribery i nastavio: 

"Bilo je jasno da će Ronaldo osvojiti nagradu. Glasanje je produženo za dvije sedmice. Ovo se nikada ranije nije dogodilo. Tu nije bila riječ o fudbalu, nego o politici," rekao je Ribery, a potom se dotakao i idealnog tima godine u izboru FIFA-e. 

"Tu su samo tri igrača Bayerna. To nije normalno. Muller je zaslužio da bude u tom timu, kao i Alaba, Schweinsteiger i Robben. Osvojili smo pet titula i ispisali historiju. Gdje su tu igrači Borussije Dortmund? Gdje je Gotze, gdje je Lewandowski? Nemoguće, zaista nemoguće," rekao je razočarani Francuz.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.