Stigao je kao veliko pojačanje iz Bayerna u Krupu, a znate li gdje je danas?

Riccardo Basta

Stigao je kao veliko pojačanje iz Bayerna u Krupu, a znate li gdje je danas?

E. Ganibegović

U septembru 2017. godine čitali smo bombastične naslove kako je Krupa, tada stabilni bh. premijeligaš, dovela pojačanje iz Bayerna.

Tada se treninzima ove ekipe pridružio 22-godišnji Riccardo Basta, te je planirano bilo da s bh. timom potpiše ugovor na tri godine.

"Vjerujte mi da sam se i ja čudio kada sam čuo ko nam dolazi. Sa Riccardom Bastom još uvijek nismo potpisali ugovor, ali imamo predugovor i dogovorili smo saradnju. Vjerovatno ćemo sa njim potpisati ugovor na tri godine", rekao je za SportSport.ba tada Dragomir Ilić, prvi čovjek kluba.

"Basta je imao jednu povredu i trenutno nije dovoljno spreman, ali dogovorili smo se da trenira sa prvom ekipom i da čeka svoju šansu. Trebat će mu određeno vrijeme za adaptaciju. Riccardo Basta je tu u Banjaluci, a mislim da je najveći razlog njegovog dolaska u Krupu to što mu je djevojka odavde. Nisam siguran, ali mislim da je ona iz Broda i da će mu se vrlo brzo pridružiti, te da će živjeti zajedno", dodao je tada Ilić.

Međutim, njemački fudbaler koji posjeduje i hrvatske papire, nikada nije debitovao za Krupu.

Ovaj defanzivni veznjak je bez kluba bio do marta 2018. godine, kada potpisuje za njemačkog niželigaša 1860 Rosenheim. Nakon samo četiri mjeseca odlazi u Pipinsried, a u januaru 2019. nova destinacija bio je Oberweikertshofen.

Oglasi

Tamo ga je dočekao i Dino Jurković, bivši fudbaler Travnika i Čelika, te Berin Brzović, još jedan bh. fudbaler koji je od ljeta bez kluba.

U svim nabrojanim klubovima Basta je odigrao tek 18 utakmica, te je u aprilu 2019. godine odlučio da okači kopačke o klin i posveti se nekim drugim stvarima u životu.

Podsjetimo, Basta je prošao sve omladinske selekcije Bayerna i sakupio 62 utakmice za B tim njemačkog giganta.

Krupa je te sezone i bez njega završila na visokom petom mjestu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, da bi već u narednoj sezoni ispali iz društva najboljih.

Ekspresno su se vratili, pa ekspresno ponovo i ispali. Ove sezone im za sada odlično ide i na putu su da se vrate u elitni rang bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim s Vrbasa je trenutno s 36 bodova prvi na tabeli u Prvoj ligi RS-a. Dva manje ima Sloga Doboj, dok je Novi Grad s 33 boda na trećem mjestu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

elvir_86
Da je valjao , ostao bi u Bajernu !!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi