Ried pobjedom preuzeo prvu poziciju

11. kolo austrijske T-Mobile lige

Ried pobjedom preuzeo prvu poziciju

U oviru 11. kola austrijske T-Mobile lige sastali su se Sturm i Ried na UPC Areni, gdje je gostujuća kupa slavila minimalnim rezultatom 0:1, a gol je postigao Španac Guillem.

Anel Hadžić je proveo svih 90 minuta na terenu u dresu Rieda, dok je Haris Bukva u domaćoj ekipi igrao do 61. minute kada ga je zamijenio 19-godišnji Christian Klem.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a u drugom poluvremenu trener Sturma, Franco Foda je pokušao početkom drugog poluvremena sa nekim izmjenama, no to mu nije pomoglo.

U 69. minuti Guillem na asistenciju defanzivca Thomasa Schrammela pogađa za 0:1. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a sa ova tri boda Ried je preuzeo prvu poziciju na tabeli.

STURM: Gratzei, Standfest, Feldhofer. Schildenfeld, Perthel, Holzl, Kienzl, Weber, Bukva, Kienast, Szabics.

RIED: Hesl, Hadžić, Glasner, Stocklasa, Brenner, Prettenthaller, Mader, Schrammel, Nacho, Guillem, Royer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti