Rijad Sadiku pronašao novi klub u Premijer ligi

Napustio Mladost DK

Rijad Sadiku pronašao novi klub u Premijer ligi · Saznajemo

A. Čaušević

Rijad Sadiku, svojevremeno veliki talenat bh. fudbala, i novu sezonu će igrati u Premijer ligi.

Sadiku je prošle sezone nastupao za Zrinjski i Mladost, dok ga i u predstojećoj sezoni čekaju nastupi u najjačem rangu bh. fudbala.

Naime, 21-godišnji štoper će u novoj sezoni nositi dres Rudar Prijedora, povratnika u društvo najboljih bh. fudbala.

Kako SportSport.ba saznaje Sadiku će se novom timu priključiti nakon što se Prijedorčani vrate sa priprema na Zlatiboru.

Izdanak omladinskih selekcija Sarajeva se u BiH vratio na zimu 2020. godine iz Mouscorna, prvo je potpisao za Mladost, a zatim je jedno polusezonu bio i član mostarskih Plemića.

Rudari su tokom proteklog perioda angažovao nekoliko pojačanja, a među zvučnijim imenima je svakako Ajdin Redžić koji je stigao iz Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pripremama na Zlatiboru odigrano je nekoliko pripremnih mečeva, u posljednjem protiv Kolubare iz Srbije upisan je minimalan poraz 0:1.

Rudar Prijedor će generalku za novu sezonu imati u subotu na stadionu Grbavica protiv Željezničara, dok će u prvom kolu nove sezone gostovati Slobodi.

Top Komentari

Klasični primjer kako mendžeri i nerealni roditelji unazade razvoj dobrog igrača.
2 0
Comandini
Brz ko zalazak sunca. Okretan ko doner...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi