Rijkaard odbio trenirati PSG

Ne zanima ga posao u klubu

Rijkaard odbio trenirati PSG

Edmir Škorić

Na Parku Prinčeva, stadionu PSG-a, i dalje ne znaju ime novog trenera, koji bi trebao naslijediti Carla Ancelottija. 

Nekoliko imena bilo je na spisku želja vodstva bogatog priškog kluba, pa i bivši trener Barcelone Frank Rijkaard, koji je, ako je suditi po izjavi njegovog agenta, odbio takvu ponudu.

"Projekt PSG-a je fantastičan i mogu zamisliti kako je to lijep posao za bilo kojeg trenera. No, kao što sam već rekao, Frank ne želi trenirati klub(ove) ove godine", rekao je Rijkaardov agent erry Overeem, koji je još dodao:

"Nije bitno koji klub je u pitanju, neće se dogoditi da ga neki imenuje za svog trenera".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rijkaard je bez posla otkako je dobio otkaz u Saudijskoj Arabiji u januaru ove godine. Nedavno je talijanski Sky Sport objavio vijest kako je Fabio Capello novi trener PSG-a, no Talijan je ubrzo demantiaro takve navode u razgovoru za Marcu, rekavši da je na odmoru i da nema nikakve kontakte s vodstvom Parižana. 

U posljednje vrijeme spominje se i Andre Villas-Boas, trener Tottenhama i mladi portugalski stručnjak, ali i bivši francuski selektor Laurent Blanc, koji je bez posla nakon Eura 2012. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti