Rijkaard želi Gutija

Galatasaray traži veznjaka

Rijkaard želi Gutija

Adnan Beganović

Holandski stručnjak na klupi Galatasaraya, Frank Rijkaard, želi u Istanbul dovesti veznjaka Reala iz Madrida, Gutija.

Nezadovoljan igračkim kadrom kojeg je zatekao u Instanbulu, holandski stručnjak u potrazi je za pojačanjima. Turski i španjolski mediji navode da Rijkaard ponajprije želi pojačati vezni red, a najveća želja holandskog stručnjaka je Guti.

Guti na Santiago Bernabeu nastupa od početka svoje karije i on je jedan od simbola „kraljevskog“ kluba. Iako mu ugovor vrijedi do ljeta 2011. godine, dolazak velkikih zvijezda u Real, za španjolskog igrača znači samo jedno, sjedenje na klupi.

El Mundo navodi da je turski klub već stupio u kontakt s čelnicima Reala, a također navode i da je Guti raspoložen za promjenu sredine.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti