Rincon još četiri godine u HSV-u

Mladi igrač sredine terena

Rincon još četiri godine u HSV-u

Edmir Škorić

Njemački HSV potpisao je četverogodišnji ugovor sa mladim igračom sredine terena, Tomas Rinconom, koji je početkom sezone stigao na posudbu.

Tomas Rincon (21), venecualski je igrač sredine terena koji je u HSV stigao na posudbu iz Deportivo Tachire, koja ističe krajem ovog mjeseca. Stoga, čelnici njemačkog bundesligaša ništa ne žele prepustiti slučaju, pa su odlučili potpisati novi, četverogodišnji, ugovor sa Rinconom.

"Tomas ima odličan stav. Igrao je jako dobro u posljednje vrijeme i zaradio je tih nekoliko nastupa svojom dobrom projekcijom na treninzima. Drago nam je što smo u mogućnosti dovesti ga za stalno i uvjereni smo da će biti još bolji", kazao je HSV-ov trener Bruno Labbadia.

Rincon je svoj prvi nastup imao protiv Hoffenheima kada je odigrao svih 90 minuta, a potom i u Evropskoj ligi protiv Rapid Beča, kada su Nijemci pobijedili sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.