Riquelme: Argentini želim sve najbolje
Juan Riquelme: Oprostio se od reprezentacije

Riquelme: Argentini želim sve najbolje

E. Škorić

Nakon sukoba sa selektorom Argentine Diegom Maradonom, Juan Riquelme je prošlu sedmicu okončao svoju reprezentativnu karijeru, zaželio sve najbolje Argentini, i odlučio da o tome više ne misli.

Nedavno je Riquelmeova Boca Juniors slavila nad Argentinos Juniorsima rezultatom 3:0, a nakon te nedjeljne pobjede Riquelme je potvrdio da više ne želi davati objašnjenja u vezi njegove kontraverzne odluke.

-Shvatite da ne želim više govoroti o toj temi. Mislim da sam bio vrlo jasan prošle srijede, i kako dani prolaze sve više sam siguran u odluku koju sam napravio, izjavio je on za Canal 13.

Iako zbog sukoba sa selektorom Maradonom neće nastupati u predstojećim kvalifikacionim utakmicama Argentine za Svjestko Prvenstvo 2010 u Južnoj Africi, Riquelme reprezentaciji želi sve najbolje.

- Reprezentacija će odigrati vrlo dobro, imaju puno dobrih igrača. Želim sve najbolje svima u reprezentaciji. Nadam se da će dobro odraditi kvalifikacije za Svjestko Prvenstvo.

Nekadašnji igrač Villarreala i Barcelone je priznao kako sada trenutno ima samo jednu brigu, a to je Boca Juniors.

- Jedina stvar koju želim učiniti je igrati za svoj klub, koji je i moj dom. Dakle, reprezentaciji želim sve najbolje, završio je iskusni Argentinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.