Riquelme: Messi uzima Maradonino mjesto

Zanimljiva izjava legende Boce

Riquelme: Messi uzima Maradonino mjesto

Legendarni igrač Boce Juniors i nekadašnji argentinski reprezentativac, Juan Roman Riqueleme, dao je zanimljivu izjavu, u kojoj kaže kako Lionel Messi, polako, ali sigurno, skida sa trona Diega Maradonu, kao najvećeg argentinskog igrača svih vremena.

"Bio sam dovoljno sretan da odrastam, gledajući Maradonu, za kojeg svi Argentinici smatraju da je najveći igrač svih vremena. Gledajući njega, imao sam običaj istrčati na ulicu sa drugovima, uzeti loptu i zamišljati da sam on. " Maradona je sa loptom"  govorio sam uživajući u toj ulozi." rekao je Riquelme, dodavši:

"Sada to moj sin radi, ali sa Messijem u glavnoj ulozi. Vodi loptu i govori "Messi je sa loptom". Za moju generaciju, Maradona je najveći, ali za mlađu generaciju, kao što je moj sin, Messi je heroj i njihov idol." zaključio je Riquelme, koji je svojevremeno nosio dres Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.